|
Tweet |
İlçemizde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetimizin 101. yıldönümü kutlamaları saat 09.00’da Kaymakam Bekir Abacı’nın makamında kutlamaları kabul ettiği tebrikat töreni ile başladı ve daha sonra 26 Kasım caddesinde düzenlenen törenlerle devam etti.
26 Kasım Caddesi’nde düzenlenen törenler, Bekir Abacı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak tarafından törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Törende Kaymakam Bekir Abacı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi. Kaymakam Abacı konuşmasında, “Cumhuriyet, milletimizin onurunu, bağımsızlığını ve egemenliğini temsil eder. Cumhuriyet şehit kanlarıyla sulanan toprağı temsil eder. Kıymetli öğretmenlerim, Cumhuriyetimizi koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler sizin ellerinizde büyümektedir. Sizlerden ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine,kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmenizi özellikle istiyoruz.
Sevgili gençler, sizler ülkemizin geleceği ve yarının liderlerisiniz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği mirası, en iyi şekilde taşıyacağınıza inancımız tamdır. Bu emaneti korumanın ve görevi yerine getirmenin yolu bilin ki yılgınlık, bezginlik, karamsarlık ve kargaşa değildir. Sorgulamak ama kavga etmemektir. Azimdir ama gereksize değildir. Uzlaşıdır ama bu uzlaşı, ne hep sende ne hep bende değil doğruda ve ortada bir yerdedir. Rekabette ama kıskançlıkta değildir. Güvenilir ama kör değildir.
Bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Kutlamalar bu konuşmanın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda birinci olan şiir ve kompozisyonların okunması, okulların folklor ve müzikli ront gösterileri ile devam etti. Törende Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından gerçekleşen renkli geçiş töreniyle bayram sona erdi.
Törenlere Kaymakam Bekir Abacı, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler, Şehit aileleri, Gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Haber: Cevriye ŞAHİN
ATATÜRK’ÜN YOLU ULUSAL EGEMENLİK
İNGİLİZCE BİLMEDİĞİNİZ İÇİN KAÇIRDIKLARINIZ NELERDİR?
Hiç Ölmeyecekmiş Gibi Yaşıyoruz..
GELİBOLU’YU YAZMAK
Gelibolu’da Unutulmayan Kahramanlar: Seyyar Jandarma Taburu Anması
2025 BİTERKEN
Gelibolu’da Yelkenler Fora