Bugun...

Gelibolu’da TÜBİTAK Desteklli Bilim Atölyesi

facebook-paylas
 Tarih: 17-06-2026 19:23:14

Gelibolu’da TÜBİTAK Desteklli Bilim Atölyesi

Gelibolu’da, kırsalda yaşayan öğrencileri bilimle buluşturmayı amaçlayan “Görünmeyeni Keşfet, Evrene Dokun” adlı TÜBİTAK 4009 Etkileşimli Köy Bilim Atölyeleri Projesi için geri sayım başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, Gelibolu Bilim ve Sanat Merkezi koordinasyonunda ve Evreşe Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek proje, eğitim ve bilim alanında önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.
Proje, 2026 yılı TÜBİTAK 4009 Etkileşimli Köy Bilim Atölyeleri çağrısı kapsamında Çanakkale’den destek almaya hak kazanan tek proje olma özelliğini taşıyor. Bu yönüyle çalışma, hem Gelibolu’yu hem de Çanakkale’yi ulusal düzeyde temsil edecek örnek bir eğitim projesi olarak öne çıkıyor.
23-24 Haziran 2026 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında öğrenciler; uzay gözlemleri, teleskop uygulamaları, mikroskop atölyeleri, sanal gerçeklik deneyimleri, bilim tiyatrosu, STEAM etkinlikleri, eko-okuryazarlık çalışmaları ve sanat atölyeleri gibi birçok disiplinler arası etkinliğe katılma fırsatı bulacak.
Bilimsel farkındalığın artırılması ve öğrencilerin merak eden, sorgulayan ve üreten bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefleyen proje, 23 Haziran 2026 tarihinde saat 10.30’da Evreşe Ortaokulu’nda başlayacak.
Haber: Cevriye ŞAHİN

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI