beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

Gelibolu Cemevi Derneği’nden İkinci Cem Etkinliği

Gelibolu Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği, 2’ncisini düzenlediği Cem etkinliği gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Aynur Demirkaya, etkinlikte üyelerine bir müjde vererek, Belediye tarafından Eğritaş’ta Cemevi için yer tahsis edildiğini duyurdu.
facebook-paylas
 Tarih: 28-07-2024 17:44:11

Gelibolu Cemevi Derneği’nden İkinci Cem Etkinliği

Gelibolu Belediyesi Saymanlık Açık Düğün Salonunda Gelibolu Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Cem etkinliği gerçekleştirildi. İkincisini düzenledikleri Cem etkinliğine Dernek Başkanı Aynur Demirkaya, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri ile İstanbul Kartal Cemevi Cihan Saltuk ve ekibi semah zakiri ve 12 hizmetli katıldı.

Etkinlik öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Dernek Başkanı Aynur Demirkaya; “Birlik cemimizin ikincisine İstanbul Kartal Cemevi Cihan Saltuk ve ekibi semah zakiri ve 12 hizmetlileriyle sizlerle olacaklar.

Semah Alevi Bektaşi ibadetinin bir parçasıdır. Semah hakka ulaşmanın coşkusu ve gayretidir. Alevilik bir felsefedir. Alevilik’te ayrı gayrı, senlik benlik yoktur. Canlar vardır. Canlar olmadan bir şey göremezsin. Can olmadan pire varamazsın. Can olmadan semah dönemezsin. Can olmadan hakka göremezsin onun için “Aynayı tuttum yüzüme Ali gözüktü gözüme” diyen canlar aşk olsun.

“Kainatın aynasıyım, Mademki ben bir insanım

Hakkın varlık deryasıyım, Mademki ben bir insanım” diyen Dayimi Baba şöyle der;

Günümüzde Alevi Bektaşilik inancı bu toraklarda bir kültürdür ve birleştiricidir. Renklerden, bölgelerden, cinsiyetlerden, inançlardan, düşüncelerden ayrı durmayarak 72 millete bir nazarla baktılar. Bu mübarek ay vesilesiyle yapılan ibadetlerin, tutulan oruçların yüce Mevla katında kabul olmasını temenni eder. Bugünlerde kardeşlik, hoşgörüye olan inancımız arttırması temennisindeyim” dedi.

Demirkaya, konuşmasının devamında Cemevi için belediye tarafından yer tahsis edildiğini de belirterek; “Sevgili canlar, bir müjdeyi de vermek isterim. Gelibolu Belediye Başkanı Sayın Ali Kamil Soyuak, Gelibolu Cemevi için Eğritaş mevkisinde bir yer tahsis etti. Bugün tabelamızı koyarak kurbanımızı kestik ve bugün cem olmak için buradayız. İnşallah bir dahaki Muharrem ayında Cemimizi, İbadetimizi, Aşuremizi orada yaparız. Kendilerine buradan canlar adına teşekkür ederim. Ayrıca bugün buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm canlara teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Konuşmanın ardından Cem etkinliği gerçekleştirildi.

Haber: Hilal GEZER

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI