beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

‘Geriye Dönük Süt Fiyatını Düşürmek Üreticiye Hakarettir’

facebook-paylas
 Tarih: 25-07-2024 15:11:46

‘Geriye Dönük Süt Fiyatını Düşürmek Üreticiye Hakarettir’

Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, firmaların süt fiyatlarını geriye dönük olarak düşürme girişimlerine sert tepki gösterdi. Kaya, bu durumun bölgemizde de yaşandığını belirterek, zaten zor durumda olan üreticilerin daha da zor duruma düşeceğini ifade etti.

Başkan Kaya, Konya başta olmak üzere ülke genelinde süt fiyatlarında yaşanan krizin Gelibolu'ya da ulaştığını vurgulayarak, firmaların 1 Temmuz’dan itibaren süt fiyatlarını geriye dönük olarak düşürmek istediklerini dile getirdi. Kaya, "Süt sektöründe daha önce de fiyat düşüşleri oldu. Makul seviyede, üreticiyle ve üretici örgütleriyle konuşularak ileri tarihte yürürlüğe girecek bir fiyat düzenlemesi yapılabilir. Ancak firmaların zorla 1 Temmuz’dan itibaren süt fiyatını 1 TL düşürmek istediği duyumlarını alıyoruz. Bu, her gün hammadde temin eden ve geçimini bu yolla sağlayan üreticiye hakarettir" dedi.

Kaya, zamların yürürlüğe girmesinin 22 gün sürdüğünü, ancak indirimlerin 30 gün öncesinden uygulamaya konduğunu belirterek, bu durumu kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Kaya, "Sözleşmeler neden yapıldı o zaman? Tarım Kanunu esas alınarak, planlı üretim ve sözleşmeli üretim yönetmeliği çıktı. Hayvanlarımız sigortalandı. Şimdi bu sözleşmeyi yok mu sayacağız? Bunu üreticilere nasıl izah edeceksiniz?" şeklinde konuştu.

Haber: Cevriye ŞAHİN

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI