|
Tweet |
Hafta sonu ilçemizde etkili olan ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağış ile şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı, tenteler uçtu.
İlçemizde cumartesi günü saat 16.00 sıralarında, kuvvetli rüzgar ile sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Kısa sürede cadde ve sokaklar hızla su altında kalırken, yağışın ardından özellikle ilçemizin alçak kesimlerinde su baskınları oldu, su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, rögarlar tıkandı ve Cumartesi günleri kurulan pazarda esnaflar ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağış ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşatırken, kuvvetli rüzgar nedeniyle bir restoranın kafeteryası yıkıldı.
SANAYİDE SÖRF TAHTASIYLA GEZDİLER
10 dakika süren yağmurda Gelibolu Küçük Sanayi Sitesi de adeta göle döndü. sanayi sitesinde çalışan bir vatandaş, sular altında kalan yollarda farklı bir yöntemle gezmeyi tercih etti. Sörf tahtasını alan sanayi çalışanı, göle dönen yollarda sörf yaparak ilerledi. Bu ilginç anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Sanayi bölgesinde sörf tahtası üzerinde gezen vatandaşın videosu kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve birçok kişi tarafından paylaşıldı.
BAŞKAN SOYUAK; “HAKLISINIZ”
İlçemiz Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, yaşanan su baskınlarından dolayı özür dileyerek, aynı olayların yeniden yaşanmaması için canla başla çalıştıklarını dile getirdi.
Başkan Soyuak, sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda; “Kıymetli hemşerilerim, bugün sadece 20 dakikalık bir yağmur yağmasına rağmen ilçemizde evleri, işyerlerini su bastı ve hatta yollarımız çöktü. Haklı olarak sizler de bu duruma isyan ettiniz. Samimiyetle söylüyorum; ‘Ne söylerseniz söyleyin, haklısınız’
Bu kentin Belediye Başkanı olarak, bu görüntülerin tekrar yaşanmaması adına, kalıcı çözümler üretebilmek için canla başla çalışarak alt yapımızı düzelteceğiz. Bugüne kadar bu sorunu çözemediği için Gelibolu Belediyesi adına sizlerden özür diliyor, bize güvenmenizi, sabretmenizi rica ediyorum” dedi.
Haber: Caner AKŞİT
ATATÜRK’ÜN YOLU ULUSAL EGEMENLİK
İNGİLİZCE BİLMEDİĞİNİZ İÇİN KAÇIRDIKLARINIZ NELERDİR?
Hiç Ölmeyecekmiş Gibi Yaşıyoruz..
GELİBOLU’YU YAZMAK
Gelibolu’da Unutulmayan Kahramanlar: Seyyar Jandarma Taburu Anması
2025 BİTERKEN
Gelibolu’da Yelkenler Fora