beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...
SON DAKİKA

Gelibolu Belediyesi’nde En Düşük İşçi Maaşı 68 Bin Lira Oldu

facebook-paylas
 Tarih: 15-02-2026 19:51:36

Gelibolu Belediyesi’nde En Düşük İşçi Maaşı 68 Bin Lira Oldu

Gelibolu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninde işçiler, Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak’ı davul, klarnet ve meşalelerle karşıladı. Tarihe geçecek sözleşme ile en düşük işçi maaşı net 68 bin lira oldu. 
Coşkulu Karşılama Töreni 
Gelibolu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi töreni, Atatürk Kültür Merkezi Salonunda büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. 
Tören öncesinde işçiler, Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak’ı dışarıda davul ve klarnet eşliğinde karşılayarak birlikte salona yürüdü. Salon girişinde meşalelerle oluşturulan kortej, alkışlarla dolup taşarken, başkan ve sendika heyeti salona adeta “emek şöleni” havasında girdi. 
“Bu Bir Vicdan İmzasıdır” 
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Gelibolu’nun tarihine atıfta bulunarak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Mücadelenin, direnişin ve kurtuluşun şehri Gelibolu’da imza altına alınan bu toplu iş sözleşmesinin üyelerimize huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 
Sendikanın Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz ise konuşmasında sözleşmenin sadece rakamsal bir anlaşma olmadığını vurguladı: “Bugün burada bir imza töreni yapmıyoruz; bir vicdanın, bir adalet anlayışının, bir emek duruşunun altına imza atıyoruz. Gelibolu’da işçinin cebinden alınan haksızlığa tarihi bir son veriyoruz. Artık işçi yıl sonunda fakirleşmeyecek. Bu belediyede üç maaşı eriten düzen bitmiştir.” 
Yılmaz, vergi dilimi farklarının belediye tarafından karşılanacağını, ikramiyelerin 52 günden 62 güne çıkarıldığını ve en düşük maaşın net 68 bin lira olduğunu belirterek; “Bu rakam bir jest değil, insanca yaşamanın şartıdır. Başkanımız Dr. Ali Kamil Soyuak emeğin yanında olmuş, işçiyi insan olarak gören bir anlayış ortaya koymuştur.” dedi. 
Başkan Soyuak: “Bu Maaş Bağış Değil, Hakkınız” 
Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, konuşmasında hem kişisel geçmişinden hem de belediyenin mali durumundan bahsederek duygusal anlar yaşatarak; “Ben memur bir babanın, postacı bir işçinin çocuğuyum. Babamın alamadığı bir şeyi istemenin ezikliğini, ay sonu geldiğinde evde hiçbir şey kalmamasının mahcubiyetini bilirim. O yüzden kimsenin çocuğuna bunu yaşatmak istemem.” dedi. 
Başkan Soyuak, göreve geldiklerinde belediyenin 238 milyon TL borcu ve 230 milyon TL yıllık geliri olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu durumda bir belediyeden zam beklemek kolay değildir. Ama biz başardık. Bugün 68 bin lira maaş veriyorsak, bu bizim bağışımız değil, sizin hakkınızdır. Çünkü bu kent bizden siyaset değil, hizmet bekliyor; emek, yürek ve samimiyet bekliyor.” 
Konuşmasının sonunda Soyuak, “Malazgirt’ten bugüne vatanı için emek veren tüm şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.” sözleriyle salondan büyük alkış aldı. 
Salonda Bayram Havası 
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzaları atıldı. Kalemlerin kâğıda değdiği o an, salonu dolduran işçiler alkışlar, sloganlar ve konfeti yağmuru eşliğinde büyük bir coşku yaşadı. 
Davul-zurna eşliğinde başlayan sevinç, meşalelerin ışığında devam etti. 
İşçiler, “Emeğin zaferi Gelibolu’da yazıldı” pankartlarıyla salonda halay çekti, Başkan Soyuak ve sendika temsilcilerini uzun süre ayakta alkışladı. 
Tarihi Bir Dönüm Noktası 
Bu imza ile birlikte Gelibolu Belediyesi’nde işçi maaşları net 68 bin liradan başlayacak, ikramiyeler 62 güne çıkarılacak ve vergi dilimi artışları belediye tarafından karşılanacak. 
Sendika yetkilileri, bu sözleşmeyi “Türkiye’ye örnek olacak bir adalet manifestosu” olarak nitelendirdi.
Haber: Cevriye ŞAHİN 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI