|
Tweet |
Gelibolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, dün okul bahçesinde gerçekleştirildi. Bilim ve teknolojinin ışığında hazırlanan projeler, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Fuarın açılışı, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Burak Batır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kurdele kesimiyle yapıldı. Törene protokol üyelerinin yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Bu yılki fuarda, 46 öğrenci ve 8 öğretmenin ortak çalışmasıyla hazırlanan 19 özgün proje sergilendi. Projelerde çevre bilinci, sürdürülebilir yaşam, teknolojik yenilikler, uzay bilimi, geri dönüşüm ve enerji kaynakları gibi pek çok güncel konu ele alındı. Öğrenciler, projelerini katılımcılara sunarak bilimsel düşüncenin gücünü ortaya koydu.
Fuar alanını gezerek projeler hakkında bilgi alan Kaymakam Bekir Abacı, emek veren öğrencilere ve rehberlik eden öğretmenlere teşekkür ederek başarılar diledi.
Gelibolu BİLSEM TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmanın yanı sıra, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini sergilemeleri açısından da önemli bir platform sundu.
Haber: Hilal GEZER
ATATÜRK’ÜN YOLU ULUSAL EGEMENLİK
İNGİLİZCE BİLMEDİĞİNİZ İÇİN KAÇIRDIKLARINIZ NELERDİR?
Hiç Ölmeyecekmiş Gibi Yaşıyoruz..
GELİBOLU’YU YAZMAK
Gelibolu’da Unutulmayan Kahramanlar: Seyyar Jandarma Taburu Anması
2025 BİTERKEN
Gelibolu’da Yelkenler Fora