|
Tweet |
Her yıl farklı bir okulda yapılan İlköğretim Haftası kutlaması, bu yıl 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda yapıldı. İlköğretim Haftası kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Müdür Aydın, konuşmasında; “Bugün, Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımız için, eğitim yolculuğunun en önemli basamağı olan İlköğretim Haftası’nı kutlamak üzere bir aradayız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “En mühim ve feyizli vazifelerimiz milli eğitim işleridir” diyerek, bir milletin yükselmesinde en temel unsurun eğitim olduğunu vurgulamıştır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, sadece siyasi bir devrim değil; aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğini ve bilimin rehberliğini esas alan bir medeniyet hamlesidir.
Cumhuriyetimizin en kıymetli mirası olan eğitim hakkı, ülkemizin bağımsızlığının ve kalkınmasının teminatıdır. İlköğretim, Cumhuriyetimizin her evladına sunduğu eşit bir fırsattır. Hep birlikte çocuklarımızı bilimle, sanatla, sporla, değerlerle donatarak geleceğe hazırlamak; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak en büyük hedefimizdir.
Bizler, öğrencilerimizi yalnızca bilgiyle donatmakla kalmayıp; onları milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş, vatanına bağlı, erdemli bireyler olarak yetiştirmekle mükellefiz. İlköğretim, bu kutlu yolculuğun ilk durağı, temel taşıdır. Burada verilen eğitim, öğrencilerimizin sadece akademik başarılarının değil; aynı zamanda karakterlerinin de inşasında hayati öneme sahiptir.
Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, tarih boyunca ilmin, cesaretin ve fedakârlığın merkezi olmuştur. Piri Reis, denizcilik bilgeliğiyle dünyaya yön vermiş; Gazi Süleyman Paşa, Rumeli’ye geçerek Osmanlı tarihine yeni bir kapı aralamıştır. Bugün bizler de onların izinde, çağımızın çocuklarına yeni ufuklar açmak, bilgi ve hikmet yolunda ilerlemelerini sağlamakla sorumluyuz.
Bu duygu ve düşüncelerle; yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitime emek vermiş bütün büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gözlerindeki ışığın hiç sönmemesini temenni ediyorum” dedi.
Programda öğrenciler tarafından İlköğretim Haftası ile ilgili şiirler okundu, gösteriler yapıldı. İlköğretim Haftası kutlama programı, okul bahçesine fidan dikimi ile sona erdi.
Programa Kaymakam Cihat Koç, 2. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Şevki Ertekin, Belediye Başkanı Yardımcısı Süeyman Burak Batır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.
Haber: Cevriye ŞAHİN
ATATÜRK’ÜN YOLU ULUSAL EGEMENLİK
İNGİLİZCE BİLMEDİĞİNİZ İÇİN KAÇIRDIKLARINIZ NELERDİR?
Hiç Ölmeyecekmiş Gibi Yaşıyoruz..
GELİBOLU’YU YAZMAK
Gelibolu’da Unutulmayan Kahramanlar: Seyyar Jandarma Taburu Anması
2025 BİTERKEN
Gelibolu’da Yelkenler Fora