beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

Gelibolu’da Muhtarlar Günü Kutlandı

facebook-paylas
 Tarih: 19-10-2025 17:13:23

Gelibolu’da Muhtarlar Günü Kutlandı

Gelibolu’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile İskele Meydanı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.
Törene CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Ali Rıza Sayın ve Hakan Öztürk, kurum amirleri, Gelibolu Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Şen ve muhtarlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda Gelibolu Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Şen, bir konuşma gerçekleştirerek tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutladı. Şen, konuşmasında; “Bugün, yerel yönetimlerin temel taşlarından olan muhtarlarımızın günü 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamak için bir aradayız. Muhtarlarımız; mahallelerimizin, köylerimizin sesi, halkla devlet arasında köprü vazifesi gören, her zaman halkın yanında olan en yakın temsilcilerimizdir.
Vatandaşın derdiyle dertlenen, gecesi gündüzü olmayan, yağmurda çamurda görevinden geri durmayan muhtarlarımız, demokrasimizin en önemli unsurlarından biridir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, “Köylü milletin efendisidir.”
İşte bu anlayışın en yakın temsilcileri, köylerimizin ve mahallelerimizin liderleri olan muhtarlarımızdır.
Bugün burada, halkımızın güveniyle seçilmiş, görevini büyük bir özveriyle sürdüren tüm muhtarlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Görevlerini yürütürken gösterdikleri gayret, sabır ve hizmet anlayışıyla, muhtarlarımız yerel demokrasimizin gurur kaynağıdır.Bu vesileyle, başta görevini sürdüren tüm muhtarlarımız olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm muhtarlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.
İskele Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından Kaymakam Cihat Koç, Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekle muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlar günü nedeniyle 26 köy ve 5 merkezdeki muhtarın katılımıyla öğretmenevinde muhtarlarla buluşan ilçe kaymakamı Cihat Koç, “Muhtarların önemini yaşadığımız orman yangınlarında daha iyi anladık. Çünkü yörelerini çok iyi bilen muhtarlarımızın yangınlara müdahalede çok katkıları olmuştur. Köylerindeki vatandaşlarının ihtiyaçlarının giderilmesinde ve sorunlarında çözülmesinde önemli rol oynuyorlar. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın günü kutlu olsun” dedi.
Kaymakam Koç’un verdiği yemeğe, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Rıza Sayın, Hakan Öztürk, Gelibolu Özel İdare Müdürü Özgür Sürer ile köy ve ilçe muhtarları katıldı.
Haber: Caner AKŞİT

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI