|
Tweet |
Gelibolu Tarihi ve Kültürel Manevi Mirasları Koruma ve Yaşatma Derneği, Ramazan ayı boyunca tüm camilerde dağıtımını gerçekleştireceği Ramazan şerbetinin tanıtımını dernek binasında düzenledi.
Tanıtım toplantısına Dernek Başkanı Abdurrahman Şen ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Aydoğan Çorbalı, Gelibolu Diriliş Romanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Seçkin ve yönetimi katıldı. Programda konuşan Dernek Başkanı Abdurrahman Şen, Ramazan ayının manevi ikliminde unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı geleneklerini yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, “Gelibolu Tarihi ve Kültürel Manevi Mirasları Koruma ve Yaşatma Derneği olarak üzerimize düşen en büyük vazifenin köklerimizden aldığımız gücü bugüne ve yarınlara taşımak olduğunu biliyoruz. Bugün, mübarek Ramazan ayının manevi iklimine girmeye hazırlanırken, sizlere Osmanlı Geleneklerini Yaşatma Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz çok özel bir çalışmayı duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Osmanlı medeniyeti, bir incelik ve ikram medeniyetidir. Ecdadımız, suyu bile aziz bilmiş, şifalı bitkilerle, çiçeklerle harmanlayıp şerbet eylemiş ve bunu gelen misafirine en güzel kaselerde sunmuştur. Şerbet; sadece bir içecek değil, sohbetin, muhabbetin ve paylaşmanın bir sembolüdür.
Ne yazık ki günümüzde, bu zarif geleneklerimiz unutulmaya yüz tutmuş durumda. İşte biz, bu tozu silkelemek ve o eski Ramazanların tadını damaklarımızda yeniden hissettirmek istiyoruz.
Bu gaye ile, bu Ramazan ayı boyunca, tam 30 gün süresince, şehrimizdeki tüm camilerimizde, teravih namazı çıkışında halkımıza Geleneksel Osmanlı Şerbeti ikram edeceğiz.
Amacımız gayet net; sadece susuzluğu gidermek değil, gönüller arasındaki köprüleri yeniden kurmaktır. Dedelerimizin, ninelerimizin o naif misafirperverlik anlayışını cami avlularında yeniden yaşatmaktır. Gençlerimize ve çocuklarımıza, kendi kültürlerinin ne kadar zengin ve lezzetli olduğunu bizzat tattırarak öğretmektir. Bu proje vesilesiyle, camilerimizden çıkan her vatandaşımızın, bir yudum şerbette serinlerken, aynı zamanda tarihimizin o sıcak ve kucaklayıcı nefesini hissetmesini arzu ediyoruz.
Dernek olarak yola çıkış felsefemiz; mirasımıza sahip çıkmaktır. Bu Ramazan cami avlularında buluşalım. Bir yudum şerbet eşliğinde, unutulan selamlaşmaları, hatırlanan dostlukları ve yeniden yeşeren kardeşliğimizi hep birlikte kutlayalım.
Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, şimdiden tüm İslam aleminin ve sizlerin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum" dedi.
Program, dernek başkanı Şen’in katılımcılara Ramazan Şerbetini ikram etmesiyle sona erdi.
Haber: Cevriye ŞAHİN
ATATÜRK’ÜN YOLU ULUSAL EGEMENLİK
İNGİLİZCE BİLMEDİĞİNİZ İÇİN KAÇIRDIKLARINIZ NELERDİR?
Hiç Ölmeyecekmiş Gibi Yaşıyoruz..
GELİBOLU’YU YAZMAK
Gelibolu’da Unutulmayan Kahramanlar: Seyyar Jandarma Taburu Anması
2025 BİTERKEN
Gelibolu’da Yelkenler Fora