Bugun...

Gelibolu Shipyard’da Saç Kesme Töreni Gerçekleştirildi

facebook-paylas
 Tarih: 22-01-2026 19:24:19

Gelibolu Shipyard’da Saç Kesme Töreni Gerçekleştirildi

Gelibolu Shipyard, Norveçli GMI şirketi için üretimine başlanılan NB66 ve NB67 proje numaralı 4 bin DWT kapasiteli hidrojen yakıtlı genel kargo gemilerinin ilk saç kesimini gerçekleştirdi. Düzenlenen törenle, çevreci deniz taşımacılığına öncülük edecek önemli bir proje resmen hayata geçirildi.
Saç kesme töreninde konuşan Gelibolu Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Aksoy, projenin tersane ve sektör açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Aksoy, yapımına başlanan gemilerin hidrojen yakıtlı genel kargo gemileri olma özelliğini taşıdığını belirterek, “50. yılımızda imzaladığımız ve yine 50. yılımızı taçlandıran bu proje, hem Norveçli GMI şirketi hem de Gelibolu Tersanesi için büyük önem arz etmektedir. Hidrojen yakıtla çalışan 4 bin DWT’lik bu genel kargo gemileri, alanında bir ilk olacaktır” dedi.
Tersanenin çevreci deniz taşımacılığına katkı sunmaya devam ettiğini vurgulayan Aksoy, hidrojen ve batarya sistemiyle çalışacak iki eş geminin, özel tasarımları sayesinde yüksek yakıt verimliliği sağlayacağını ve yenilikçi, çevre dostu yakıt sistemleriyle inşa edileceğini ifade etti. Hidrojenin geleceğin yeşil enerji kaynaklarından biri olduğunu dile getiren Aksoy, bu projeyle sektördeki dönüşüme katkı sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi.
Törende, Norveçli GMI şirketi yetkilileri, Gelibolu Kaymakamı Cihat Koç ve ONB Bankası yetkilisine plaket takdim edildi. Plaket sunumunun ardından hidrojen yakıtlı genel kargo gemilerinin ilk saç kesimi gerçekleştirildi.
Haber: Cevriye ŞAHİN

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI