beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...

‘İzmarit Atma, Tohum At’

facebook-paylas
 Tarih: 03-06-2025 18:26:09

‘İzmarit Atma, Tohum At’

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında “İzmarit Atma, Tohum At” sloganıyla ilçenin çeşitli noktalarında farkındalık etkinlikleri düzenledi. Kurulan stantlarda vatandaşlara lavanta tohumları dağıtılarak, tütün kullanımının insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlara dikkat çekildi.
Etkinliğin temel mesajı, “Bir izmarit havayı bozar, bir lavanta nefesini güzelleştirir” anlayışıyla şekillendi. Stantlarda görevli sağlık personeli tarafından, tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında bilgilendirme yapıldı ve tütün bağımlılığı ile mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.
Etkinlik sırasında vatandaşların tütün bağımlılığı düzeyleri de ölçüldü. Sigara bırakmak isteyen bireyler, Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi Ek Binası’nda hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniği’ne ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’na yönlendirildi.
Yetkililer, etkinlikle birlikte hem bireysel hem de toplumsal düzeyde sağlıklı yaşam bilincini güçlendirmeyi ve sigara bırakma konusunda vatandaşları cesaretlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Haber: Hilal GEZER

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI